Turkse pilav
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Deze keer geen rijst, maar bulgur. Ik kocht de bulgur in een zak en hij was al gemengd met geroosterde vermicelli. Vind je deze bulgur niet, dan kan je uiteraard gewone bulgur nemen en zelf vermicelli roosteren in een beetje boter en toevoegen aan de bulgur.
Fruit een uitje aan tot het mooi gekleurd is, vooraleer je de bulgur toevoegt. Zet dit graanproduct onder bouillon en breng alles aan de kook. Je kan straks aan tafel. Geniet!
Wat hebben we nodig:
- (geklaarde) boter
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 375 gr bulgur met geroosterde vermicelli
- 875 ml kippenbouillon (heet)
- zout
Hoe gaan we te werk:
- Laat de boter opwarmen in een pot.
- Fruit het uitje aan en laat het mooi lichtbruin worden.
- Roer de bulgur door de uien en zorg dat de korrels een vetlaagje krijgen.
- Overgiet met de bouillon, kruid met zout en zet het deksel op de pan.
- Breng de bulgur aan de kook en zet daarna meteen het vuur op medium laag.
- Laat de bulgur 10 min garen. Zet daarna de pot van het vuur zonder het deksel te openen.
- Na 10 min verder gestoomd te hebben van het vuur weg, open je het deksel en fluf je de bulgur met een vork.
TIP:
Bulgur is eigenlijk een gezondere versie van couscous. Deze durumtarwe wordt eerst gestoomd, gedroogd en daarna gebroken. Hij is in principe dus al voorgegaard. Fijne bulgur hoef je eigenlijk alleen te overgieten met heet water ipv te koken. Een ideale vervanger voor rijst dus!
Genoeg voor 4 pers.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties