Cookies
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Om mijn nieuwe werkgeefster te verrassen, bakte ik deze koekjes voor haar eerste werkweek. De auto rook naar vers gebakken koekjes, een geur waar niemand aan kan weerstaan. De koekjes happen goed weg. Wil je er ook eentje?
Wat hebben we nodig:
- 115 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 100 gr lichtbruine suiker
- 100 gr fijne griessuiker
- 3 eierdooiers (gebruik de eiwitten voor een ander recept)
- 190 gr patisseriebloem
- merg van 1 vanillestokje
- 3 gr natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 250 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
- Klop de boter romig in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de K-klopper.
- Voeg beide soorten suiker toe en klop goed op tot een zalvige massa.
- Klop de dooiers er één voor één door en schraap de randen naar beneden tussendoor.
- Meng de bloem met het vanillemerg, het natriumbicarbonaat en het zout.
- Spatel de droge ingrediënten kort door de natte.
- Meng de chocolate chips door het deeg.
- Verwarm de oven voor op 175°C. Zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
- Maak balletjes van het deeg met een gewicht van 20 gr per stuk.
- Leg de balletjes geschrankt op de bakplaten en duw ze een beetje platter. Als je dat wenst, kan je nog enkele chocolate chips in de bovenkant drukken.
- Bak de koekjes 10 min of tot het lekker ruikt in de keuken.
- Laat de koekjes 5 min afkoelen op de bakplaat en laat ze dan verder afkoelen op een rooster.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Bewaar de koekjes in een luchtdichte koekjestrommel.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties