Fluweelzachte groentensoep

Foto Cathy Van de Moortele

Een gemixte groentensoep voor vandaag. Deze keer niet uit de soepmaker, omdat ik een grotere hoeveelheid wil maken. Je kan de soep mixen in de blender (wacht tot ze niet meer zo heet is om heel onaangename situaties te vermijden) of je mixt ze met de staafmixer. 

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 wortel, geschraapt en in brunoise gesneden
  • 1 steel selder, schoongemaakt en in maantjes gesneden
  • 1 jonge prei, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 150 gr aardappelen, geschild en in brunoise gesneden
  • 150 gr courgette, in brunoise gesneden
  • 1 liter groentenbouillon, heet
  • peper van de molen
  • zout
  • platte peterselie, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Doe een scheutje olijfolie in een pot en warm die op.
  • Fruit de uisnippers glazig.
  • Voeg de andere groentjes toe en meng even goed met de uien, zodat ze allemaal een olielaagje krijgen.
  • Overgiet met de bouillon.
  • Kruid met peper en zout.
  • Kook de soep gaar. 
  • Strooi de peterselie in de soep.
  • Mix ze glad.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Ik fruit graag nog afzonderlijk een beetje wortel, selder en courgette in fijne brunoise in boter, die ik dan over de gemixte soep strooi. Ik hou deze groentjes liefst beetgaar.
Vandaag heb ik de soep afgewerkt met de basilicum olie van Gronn.Green

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties