Dubbele tortellini met ham en kaas
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik zag een reel voorbijkomen waarbij een heel handige dame deze dubbele tortellini vouwde. Ik wist meteen dat ik dit ook wou maken. Een ander deegje, een andere vulling, maar dezelf vouwtechniek. De video maakt duidelijk hoe je de pasta vouwt.
Wat hebben we nodig:
- vers pastadeeg, op basis van 100 gr ei, 100 gr semola en 100 gr "00" pastabloem
- 140 gr ham, grof gesneden
- 140 gr mozzarella cucina, grof gesneden
- 1 eetlepel roomkaas
- peper van de molen
- zout
- nootmuskaat, vers gemalen
Hoe gaan we te werk:
- Maak het pastadeeg volgens het gekende recept.
- Laat het deeg 30 min rusten in een gesloten ziploczakje.
- Ondertussen maak je de vulling: doe de ham met de kaas en de roomkaas in de keukenrobot en mix alles fijn.
- Kruid met peper, zout en vers gemalen nootmuskaat. Mix nogmaals.
- Verdeel het deeg in 2.
- Neem 1 portie deeg en rol het uit met de deegrol.
- Haal het deeg door de pastamachine tem stand 6 (van 9 standen op mijn Kenwood pastamaker).
- Snij vierkanten uit het lasagnevel.
- Leg een eetlepel vulling op een vierkantje deeg.
- Vouw het deeg dicht en volg de stappen zoals ze in de video beschreven staan.
- Laat de dubbele tortellini drogen op een horizontaal pastadroogrek.
- Kook de tortellini in ruim, gezouten water en serveer ze met een saus naar keuze.
TIP:
Lekker met een bechamelsaus of gebruinde salieboter met diepvrieserwtjes.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties