Spaghetti met kerstomaat en rode puntpaprika
![]() |
| Foto Cathy Van de Moortele |
Zo snel klaar, dit pastarecept. Vandaag maak ik verse spaghetti op basis van 1 ei, evenveel semola en pastabloem. Het deeg kan snel verwerkt worden tot spaghetti. De saus heeft ook niet veel tijd nodig en is heel eenvoudig. Geniet.
Wat hebben we nodig:
- verse pasta, op basis van 50 gr ei, 50 gr semola en 50 gr "00" pastabloem
- olijfolie
- 1 sjalot, gepeld en in fijne plakjes gesneden
- 1 koffielepel 'Nduja of tomatenpuree van een goed merk
- 150 gr datterini kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 rode puntpaprika, schoongemaakt en in fijne reepjes gesneden
- peper van de molen
- zout
- platte peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Maak het pastadeeg volgens het gekende recept.
- Laat het deeg 30 min rusten in een gesloten ziploc zakje.
- Verdeel het deeg in 2 porties.
- Neem 1 deel deeg en rol het uit. Haal het door de pastamachine tem stand 6 (van 9 standen).
- Verwerk het lasagnevel tot spaghetti. Doe hetzelfde voor de andere portie deeg.
- Laat de spaghetti kort drogen op een horizontaal pastadroogrek.
- Zet een pot met ruim, gezouten water op het fornuis en warm die alvast op.
- In een diepe hapjespan warm je wat olijfolie op.
- Fruit de sjalotsnippers glazig.
- Roer er de 'Nduja of tomatenpuree door en bak die even mee.
- Voeg de tomaatjes en puntpaprika toe en laat ze zacht worden.
- Kruid met peper en zout.
- Kook de pasta al dente.
- Voeg de spaghetti toe aan de pan, samen met een pollepel pastakookvocht.
- Laat de pasta nog even verder garen in de saus.
- Werk af met peterselie.
TIP:
Voeg meer pastakookvocht toe als de pasta te droog wordt.
![]() |
| Foto Cathy Van de Moortele |


Reacties