Spaghetti met kerstomaat en rode puntpaprika

Foto Cathy Van de Moortele

Zo snel klaar, dit pastarecept. Vandaag maak ik verse spaghetti op basis van 1 ei, evenveel semola en pastabloem. Het deeg kan snel verwerkt worden tot spaghetti. De saus heeft ook niet veel tijd nodig en is heel eenvoudig. Geniet.

Wat hebben we nodig:

  • verse pasta, op basis van 50 gr ei, 50 gr semola en 50 gr "00" pastabloem
  • olijfolie
  • 1 sjalot, gepeld en in fijne plakjes gesneden
  • 1 koffielepel 'Nduja of tomatenpuree van een goed merk
  • 150 gr datterini kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode puntpaprika, schoongemaakt en in fijne reepjes gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • platte peterselie, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Maak het pastadeeg volgens het gekende recept.
  • Laat het deeg 30 min rusten in een gesloten ziploc zakje.
  • Verdeel het deeg in 2 porties.
  • Neem 1 deel deeg en rol het uit. Haal het door de pastamachine tem stand 6 (van 9 standen).
  • Verwerk het lasagnevel tot spaghetti. Doe hetzelfde voor de andere portie deeg.
  • Laat de spaghetti kort drogen op een horizontaal pastadroogrek.
  • Zet een pot met ruim, gezouten water op het fornuis en warm die alvast op.
  • In een diepe hapjespan warm je wat olijfolie op.
  • Fruit de sjalotsnippers glazig.
  • Roer er de 'Nduja of tomatenpuree door en bak die even mee.
  • Voeg de tomaatjes en puntpaprika toe en laat ze zacht worden.
  • Kruid met peper en zout.
  • Kook de pasta al dente.
  • Voeg de spaghetti toe aan de pan, samen met een pollepel pastakookvocht.
  • Laat de pasta nog even verder garen in de saus.
  • Werk af met peterselie.

TIP:

Voeg meer pastakookvocht toe als de pasta te droog wordt.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties