Energiesnoep
![]() |
| Foto Cathy Van de Moortele |
De vorige versie was zo goed meegevallen, dat ze binnen 2 dagen op waren... Aangezien ik nog dadelpasta had, maakte ik een nieuwe variant. Ook deze snoepjes zijn superlekker! Of zeg ik: verslavend?
Wat hebben we nodig:
- 150 gr dadelpasta, in stukjes gesneden
- 50 gr havermout
- 1 eetlepel chiazaad
- 40 gr gemengde noten (ik nam hazelnoten, bruine amandelen en pistache)
- 1 eetlepel pure cacao (optioneel)
- 1 eetlepel pistachepasta
- 1 eetlepel kokosolie
- snuifje zout
- geraspte kokos
Hoe gaan we te werk:
- Snij de dadelpasta fijn en overgiet hem met een beetje kokend water, zodat hij weer zacht wordt. Is jouw dadelpasta mooi zacht? Perfect, sla deze stap dan over.
- In de keukenrobot meng je de havermout met het chiazaad, de noten, cacao, pistachepasta, kokosolie, zout en dadelpasta.
- Cutter alles glad.
- Vorm een rol van deze vulling en wikkel hem in plastic folie.
- Laat de rol minstens 30 min opstijven.
- Haal de folie weg.
- Rol de energierol door geraspte kokos.
- Snij plakken van de rol.
- Laat de plakken opnieuw opstijven in de koelkast.
- Eet ze op kamertemperatuur.
![]() |
| Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Je kan variëren in de noten, in het soort notenpasta (amandelpasta, pindakaas,..), chiazaad vervangen door gebroken lijnzaad, ... variaties genoeg!
De pure cacao geeft een chocoladesmaak aan de balletjes, maar dat is optioneel. Gebruik alleen pure cacao, geen nesquick.
Als je geen dadelpasta hebt, ontpit dan Medjoul dadels en cutter die glad.
Dadelpasta koop je in Turkse/Arabische winkels.
![]() |
| Foto Cathy Van de Moortele |



Reacties