Luchtige chocomousse
![]() |
| Foto Cathy Van de Moortele |
De oudste dochter zou langskomen en ik wou een snel dessertje maken. Ze is dol op chocomousse dus de keuze was snel gemaakt.
Verdeel de chocomousse meteen in kleine glazen kommetjes, dan is hij opgesteven op een half uurtje tijd.
Wat hebben we nodig:
- 150 gr fondant chocolade van een goed merk, liefst > 70% cacaogehalte, in stukjes gebroken
- 150 ml slagroom 40%, ijskoud
- 3 eieren, gescheiden
- snuifje zout
- 30 gr fijne griessuiker
Hoe gaan we te werk:
- Doe de chocolade in een klein steelpannetje en warm die op het fornuis op, op de laagste stand of au bain marie. Ik gebruik hiervoor de smeltstand op mijn Stoves op stand II.
- Laat de chocolade een beetje afkoelen van het vuur weg en roer goed door met een silicone spatel.
- In de kom van de Kenwood klop je de slagroom op tot lichte pieken. Gebruik hiervoor de draadklopper.
- Voeg de eierdooiers één voor één toe aan de gesmolten en afgekoelde chocolade. Roer goed door na elke toevoeging.
- De eiwitten klop je op in een schone kom. Ik gebruik hiervoor de handmixer met de kloppers.
- Eens de eiwitten bijna helemaal opgeklopt zijn, voeg je het snuifje zout en de suiker toe.
- Klop nog even verder tot de suiker opgelost is. Klop de eiwitten niet te droog op.
- Meng de opgeklopte room voorzichtig door de chocolade tot er geen room meer te zien is. Ga omzichtig te werk.
- Meng nu 1/3 van de opgeklopte eiwitten door het chocolademengsel tot er geen eiwit meer te zien is.
- Spatel de rest van de eiwitten voorzichtig door de chocolade.
- Verdeel de chocomousse over 4 potjes en zet ze in de koelkast om op te stijven.
TIP:
Kies voor een goed merk chocolade als je een goed eindproduct wil.
Geen 40% slagroom in jouw regio? Kies dan minstens voor 35%.
![]() |
| Foto Cathy Van de Moortele |


Reacties