Kabeljauw en scampi in roomsaus
![]() |
| Foto Cathy Van de Moortele |
Voor die dagen waarop je zin hebt in vis maar niet zo goed kan kiezen: kabeljauw met scampi in roomsaus. We voegen wat extra kleur toe aan de saus en serveer dit gerecht met aardappelpuree.
Wat hebben we nodig:
- 450 gr kabeljauwfilet, in grote stukken gesneden
- peper van de molen
- zout
- bloem
- boerenboter
- olijfolie
- 10 scampi, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
- 100 ml witte wijn
- 150 ml culinaire room
- 100 ml visbouillon
- 1 koffielepeltje mosterd
- 1 koffielepel kurkuma
- sap van 1/2 citroen
- verse bieslook, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Dep de vis goed droog met keukenpapier.
- Kruid met peper en zout
- Wentel de stukken kabeljauw door bloem en klop overtollige bloem af.
- Laat wat boter en olijfolie goed warm worden in een pan.
- Bak de vis tot hij lichtjes gekleurd is aan beide zijden en haal hem uit de pan.
- Dep de scampi droog en kruid ze met peper en zout.
- Bak de scampi kort in de pan en leg ze bij de vis.
- Voeg wat extra vetstof toe aan de pan en fruit het sjalotje glazig.
- Doe de knoflook bij het sjalotje en laat die even meegaren tot het lekker ruikt.
- Blus met de witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
- Voeg de room en bouillon toe en laat die zachtjes opwarmen. Breng de saus zeker niet aan de kook, zodat ze niet gaat schiften.
- Kruid met peper, zout, mosterd, kurkuma (voor de kleur).
- Leg de vis en scampi terug in de pan en warm nog even door.
- Verfris het gerecht met citroensap en werk af met vers gesnipperde bieslook.
![]() |
| Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Ik heb de helft van dit gerecht ingevroren in mijn Food Cubes van 2x 500 ml. In het tweede vak heb ik aardappelpuree ingevroren. Perfect voor een andere dag waarop ik geen tijd heb om een eenpersoonsmaaltijd klaar te maken.
![]() |
| Foto Cathy Van de Moortele |



Reacties