Soep van Sombra pompoen

Foto Cathy Van de Moortele

Ik vind hem al mooi om te zien! Uiteraard belandde hij in mijn winkelkar en toen moest ik bedenken wat ik er mee zou doen. Het leek me wel fijn om de pompoen in de oven te roosteren en die te bestrooien met gebakken pompoenpitten en zachte geitenkaas. Of wat dacht je van deze makkelijke soep? Ik had net verse bouillon gemaakt van groenteresten uit de vriezer en een mergpijpje. Samen met de geroosterde pompoenblokjes is dat een goede combi. Perfect voor mijn soep!

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 500 gr Sombra pompoenblokjes
  • peper van de molen
  • zout
  • nootmuskaat, vers geraspt
  • 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 kleine wortel, geschraapt en in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geraspt
  • 500 ml (verse) bouillon, heet
  • 50 gr pompoenpitten

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Vet een bakplaat in met olijfolie.
  • Meng de pompoenblokjes met een scheutje olijfolie en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Bak de pompoenblokjes 30 min of tot ze gekleurd en zacht zijn.
  • Zet een pot op het vuur en warm daar wat olijfolie in op.
  • Fruit de uisnippers aan en laat ze lichtjes kleuren.
  • Voeg de wortel toe en gaar die mee tot hij wat zachter is.
  • Roer de knoflook door de worteltjes en gaar die even mee.
  • Strooi de gebakken pompoenblokjes over de rest en schep alles door elkaar.
  • Kruid met extra nootmuskaat, peper en zout.
  • Overgiet de groenten met de bouillon.
  • Breng de soep aan de kook en laat ze daarna 20 min garen op zacht vuur.
  • Mix de soep glad.
  • Laat wat olijfolie opwarmen in een klein pannetje. 
  • Voeg de pompoenpitten toe en bak ze.
  • Strooi de pompoenpitten over de soep.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Serveer de soep met airfryer croûtons of toast.
Zet een deksel op de pan als je de pompoenpitten roostert want ze blijven niet liggen.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties