Kalfswangen in de slowcooker
![]() |
| Foto Cathy Van de Moortele |
Varkenswangen hebben we allemaal wel eens gegeten en ook runderwangen passeerden al de revue. Via de webshop van Vleesch.nl kocht ik deze keer kalfswangen. Ik hou ervan om te experimenteren en het vlees van deze webshop bevalt ons heel erg: puur, smaakvol, eerlijk en kwalitatief dik in orde. Let's do it.
Wat hebben we nodig:
- 800 gr kalfswangen, ontdooid
- peper van de molen
- zout
- bloem
- geklaarde boter
- olie
- 2 uien, gepeld en gesnipperd
- 2 wortelen, gepeld en in brunoise gesneden
- 2 selderstengels, schoongemaakt en in brunoise gesneden
- 2 tenen knoflook, gepeld
- 30 gr tomatenpuree van een goed merk
- 500 ml rode wijn
- 250 ml runderfond (vraag er naar bij de slager)
- enkele takjes thijm
- 2 laurierblaadjes
Hoe gaan we te werk:
- Was de wangen in koud water tot het water helder blijft. Verwijder restjes bloed of onzuiverheden.
- Dep het vlees goed droog.
- Kruid het vlees aan beide zijden met peper en zout.
- Wentel het vlees door bloem en schud overtollige bloem af.
- In een zware pot, type Le Creuset, laat je wat geklaarde boter goed warm worden.
- Bak het vlees aan beide zijden mooi bruin en leg het vlees daarna in de kom van de slowcooker.
- Bak nu de uien, wortel en selder in dezelfde pan tot ze wat zachter zijn. Voeg eventueel wat extra boter of olie toe. Kruid met peper en zout.
- Roer de tomatenpuree door de groenten en bak die even mee, om de rauwe smaak weg te krijgen.
- Blus met de rode wijn. Warm even goed door om de alcohol te laten verdampen.
- Voeg de fond toe en warm door.
- Breng alles over in de slowcooker en leg er de thijm en laurier bij.
- Zet de slowcooker 5u op HIGH of 8u op SLOW.
![]() |
| Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Open het deksel niet tijdens het garen, omdat je anders de warmte laat ontsnappen.
Gebruik een goede rode wijn, met een diepe smaak. En drink nog een glas tijdens de maaltijd.
Hou je niet van stukjes groente in de saus? Verwijder dan het vlees, de thijm en laurier en mix de saus glad.
Laat de saus eventueel wat inkoken op het vuur als ze niet dik genoeg is.
![]() |
| Foto Cathy Van de Moortele |



Reacties