Spaghetti met tonijn

Foto Cathy Van de Moortele

Soms wil je gewoon snel een maaltijd op tafel. Kijk in je voorraadkast wat je staan hebt en wees creatief met laatste stuks. Ik had een half pak spaghetti, een bokaaltje tonijn, kappertjes, een blik witte bonen. Op het rek lag een banaansjalot te lonken, twee tenen look werden gepeld en in fijne plakjes gesneden. Een restje witte wijn voor extra smaak en twee rijpen tomaten voor de saus. Zit je al aan tafel?

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 (banaan)sjalot, gepeld en fijngesnipped
  • 2 tenen knoflook, gepeld en in fijne plakjes gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree van een goed merk
  • 150 ml witte wijn
  • 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 bokaaltje tonijn, uitgelekt
  • 1 blik witte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 250 gr spaghetti
  • platte peterselie, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie opwarmen in een diepe hapjespan.
  • Fruit de sjalotsnippers tot ze glazig zijn.
  • Bak de knoflook even mee maar laat hem niet kleuren.
  • Roer de tomatenpuree door de sjalotjes en bak die even mee, zodat de rauwe smaak er af gaat.
  • Blus met witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Voeg de tomaten met het sap toe en laat ze zachtjes inkoken tot ze een saus vormen.
  • Kruid met peper en zout.
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en warm die alvast op.
  • Voeg de tonijn, witte bonen en kappertjes toe aan de tomatensaus en warm goed door.
  • Kook de pasta al dente.
  • Voeg de beetgare pasta toe aan de hapjespan, samen met een pollepel van het pastakookvocht.
  • Warm nog even goed door.
  • Werk af met peterselie.
  • Verdeel de pasta over 2 kommen.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Geef citroen bij de pasta, voor de liefhebbers.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties