Triple chocolademuffins

Foto Cathy Van de Moortele

Hier zijn we weer, met een recept voor zachte, fluffy, chocolademuffins met extra chocolate chips en chocolate chunks. Woppa! Alsof het niets is.
Een videograaf kwam hier thuis een shoot doen en ik maakte deze lekkernij klaar. Misschien moet ik ze ook nog eens maken voor mijn collega's?

Wat hebben we nodig:

  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 170 gr volle Griekse yoghurt natuur
  • 120 ml volle (verse) melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 210 gr patisseriebloem
  • merg van 1 vanillestokje
  • 60 gr pure cacao
  • 160 gr fijne griessuiker
  • 7 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 4 gr natriumbicarbonaat
  • 150 gr chocolate chips
  • 150 gr chocolate chunks

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Zet een bakplaat klaar en zet daarop een vorm voor 12 muffins.
  • Voorzie de vormpjes van papieren vormpjes.
  • Doe de eieren met de yoghurt, melk en olie in een kom.
  • Klop alles goed los met de handmixer.
  • In een andere kom doe je de bloem, het vanillemerg, de cacao, de suiker, het bakpoeder, het zout en het natriumbicarbonaat.
  • Roer de droge ingrediĆ«nten door elkaar met een garde.
  • Giet de natte ingrediĆ«nten over de droge en spatel ze erdoor, zonder te mixen.
  • Meng de 2 soorten chocolade.
  • Voeg 275 gr toe aan het beslag en meng die kort met een spatel.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes.
  • Strooi de resterende 25 gr chocolade over de muffins.
  • Bak de muffins 6 min op 220°C. Verlaag de temperatuur naar 175°C en laat ze nog 14 min verder bakken.
  • Laat de muffins afkoelen in de vorm op een rooster.
  • Haal de muffins uit de bakvorm en bewaar ze in een gesloten doos.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Geen chocolate chunks in huis? Hak BLOC chocolade van Jacques in kleine stukken.
Vervang de yoghurt door zure room en de melk door karnemelk. Zalig!
Mix het beslag niet meer eens je de droge ingrediƫnten hebt toegevoegd. Doorspatelen is meer dan voldoende, zodat ze mooi fluffy blijven.
Vul de muffincups met het beslag en vries ze zo in. Laat ze ontdooien vooraleer je ze bakt.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties