Citroenpudding uit de oven

Foto Cathy Van de Moortele

Lekker fris en helemaal niet moeilijk om te maken. Warm de oven maar al op, jouw dessert komt er aan!

Wat hebben we nodig:

  • 15 gr boter, op kamertemperatuur
  • 225 gr fijne griessuiker
  • 3 eieren, gesplitst
  • 30 gr patisseriebloem
  • zeste van 2 citroenen
  • 75 ml citroensap
  • 250 ml volle (of verse) melk

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Zet een ronde, hoge bakvorm klaar en vet hem lichtjes in met bakspray.
  • Klop de boter romig met de suiker, tot je een soort "zand" krijgt.
  • Voeg de eierdooiers toe en klop goed door.
  • De bloem mag erbij.
  • Voeg de citroenzeste en het citroensap toe en klop nogmaals op.
  • Als laatste voeg je de melk toe en klop tot een glad beslag.
  • In een andere kom klop je de eiwitten goed op. Spatel deze eiwitten voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en zet die voor 40 min in de oven.
  • De citroenpudding zal lichtjes gekleurd zijn bovenaan.

TIP:

Lieven individuele porties? Giet het beslag in ramekins. Vul ze tot de helft en bak ze 20 min.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties