Citroenpudding uit de oven
Foto Cathy Van de Moortele |
Lekker fris en helemaal niet moeilijk om te maken. Warm de oven maar al op, jouw dessert komt er aan!
Wat hebben we nodig:
- 15 gr boter, op kamertemperatuur
- 225 gr fijne griessuiker
- 3 eieren, gesplitst
- 30 gr patisseriebloem
- zeste van 2 citroenen
- 75 ml citroensap
- 250 ml volle (of verse) melk
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Zet een ronde, hoge bakvorm klaar en vet hem lichtjes in met bakspray.
- Klop de boter romig met de suiker, tot je een soort "zand" krijgt.
- Voeg de eierdooiers toe en klop goed door.
- De bloem mag erbij.
- Voeg de citroenzeste en het citroensap toe en klop nogmaals op.
- Als laatste voeg je de melk toe en klop tot een glad beslag.
- In een andere kom klop je de eiwitten goed op. Spatel deze eiwitten voorzichtig door het beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en zet die voor 40 min in de oven.
- De citroenpudding zal lichtjes gekleurd zijn bovenaan.
TIP:
Lieven individuele porties? Giet het beslag in ramekins. Vul ze tot de helft en bak ze 20 min.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties