Krokant broodje merguez met 'Nduja uien
Foto Cathy Van de Moortele |
Pittige lamsmerguez van de halal slager op een broodje. Ik hou daar wel van. Het moet niet altijd een broodje tonijnsalade zijn toch?
Koop verse piccolo's bij de bakker, ze maken dit broodje nog eens zo lekker.
De 'Nduja is een pittige, smeerbare worst die ik graag gebruik als smaakmaker. Door die toe te voegen aan de uien, maak je ze nog eens zo lekker.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 2 uien, gepeld en gehalveerd
- peper van de molen
- zout
- 1 koffielepel 'Nduja
- 4 merguez, in stukjes gesneden
- 3 piccolo's
- 3 bladeren Romeinse sla, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Warm wat olijfolie op in een pan.
- Fruit de uien tot ze glazig zijn.
- Kruid met peper en zout.
- Roer de 'Nduja onder de uien.
- Bak de uien mooi bruin op een medium vuur.
- Zet ondertussen een tweede pan en voorzie ze van wat olijfolie.
- Bak de merguez bruin aan alle zijden op een medium vuur.
- Snij de piccolo's open.
- Voorzie elke piccolo van wat fijngesnipperde sla.
- Verdeel de uien over de 3 broodjes.
- Schep naar believen merguez stukjes over de uien.
TIP:
Je kan ook kiezen om een sausje te serveren op deze broodjes maar persoonlijk vind ik dat niet nodig.
Voorzie voldoende servetjes... thank me later.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties