Kamschelpen in room
Foto Cathy Van de Moortele |
Ja hoor, ik heb ze altijd op voorraad in mijn vriezer: kleine sint-jacobsnootjes, ook wel gekend als kamschelpen. Ze ontdooien snel en ze zijn multi-inzetbaar in tal van recepten. Vandaag maak ik ze klaar in een roomsaus en serveer ik ze over pasta.
Wat hebben we nodig:
- scheutje olijfolie
- 300 gr kamschelpen, ontdooid en drooggedept
- klontje boter
- 2 teentjes knoflook, gepeld en geraspt
- zeste van 1/2 citroen (hou het sap voor straks)
- 400 ml slagroom
- peper van de molen
- zout
- Aleppo peper (pul biber)
- sap van 1/2 citroen
- platte peterselie, fijngesnipperd
- Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olijfolie goed opwarmen in een grote pan.
- Leg de kamschelpen in één laag in de hete pan en laat ze lichtjes kleuren.
- Schud even met de pan om ze om te draaien.
- Voeg een klontje boter toe en zet het vuur iets lager.
- Roer de knoflook door de kamschelpen tot het geurig begint te ruiken.
- Strooi de zeste in de pan en blus met de room.
- Laat de room zachtjes inkoken.
- Kruid met peper, zout, Aleppo peper.
- Verfris de saus met het citroensap.
- Werk af met de platte peterselie.
- Rasp Parmezaanse kaas boven de kamschelpen en dien op.
TIP:
Als je graag pasta eet bij dit gerecht, kook de spaghetti dan beetgaar en voeg hem toe aan de roomsaus. Voeg een beetje pastakookvocht toe om de pasta verder te laten garen in de saus.
Reacties