Omelet met aardappelen

Foto Cathy Van de Moortele

In Spanje kennen ze de Spaanse aardappeltortilla, een eenpansgerecht waar altijd blij mee ben. Vandaag probeer ik een Egyptische versie uit, met rauw gebakken aardappelblokjes, ui en paprika. Veel verse eitjes van onze kippen en uiteraard gekruid met komijnpoeder en wat verse koriander voor de fraîcheur.. 
Ik gebruik mijn Spaanse tortillapan om deze omelet te maken, maar als je die niet hebt, kan je de omelet omdraaien op een groot bord en ze weer in de pan laten glijden.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 250 gr frietaardappel, geschild en gewassen
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/2 (rode) paprika, in kleine blokjes gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • snuif komijnpoeder
  • snuifje zoet paprikapoeder
  • 8 eieren
  • verse platte peterselie, gesnipperd
  • verse koriander, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Doe een scheut olijfolie in de pan en warm die op.
  • Snij de frietaardappel in plakken, daarna in lange repen en dan in blokjes.
  • Bak de aardappelblokjes goudbruin. Zet het deksel op de pan eens ze wat kleur hebben, zodat ze op een medium vuur verder kunnen garen.
  • In het tweede deel van de pan warm je ondertussen ook wat olijfolie op.
  • Fruit de ui glazig en voeg de paprikablokjes toe.
  • Kruid met peper, zout, komijn en paprika.
  • Laat de paprikablokjes zacht worden.
  • Kluts 8 eieren. Neem daar je tijd voor. Hoe beter je ze opklopt, hoe luchtiger de omelet wordt.
  • Doe de aardappelblokjes, uien en paprika bij de eieren.
  • Voeg de peterselie en koriander toe en laat alles 30 min staan, zodat de aardappelen het ei deels kunnen opnemen.
  • Doe wat olie in de onderste helft van de pan en giet er de eiermassa in.
  • Op een medium vuur (met het deksel op de pan) laat je de omelet lichtjes kleuren onderaan.
  • Maak de randen los met een spatel en schuif de pan een paar keer heen en weer zodat je zeker bent dat de omelet los ligt in de pan.
  • Zet het tweede deel op de pan en draai de omelet om.
  • Bak nu de andere kant, met het deksel op de pan.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Kies de kleuren paprika die jij lekker vindt.
Gebruik niet teveel verse koriander, het mag niet overheersen.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties