Bananenbrownies
Foto Cathy Van de Moortele |
Chocolade en bananen, perfect toch? Ik hou van pecannoten in brownies, maar walnoten of hazelnoten doen het even goed (kies toch maar pecannoten).
Wat hebben we nodig:
- 3 overrijpe bananen, gepeld
- 3 eieren, losgeklopt
- 20 ml neutrale olie
- merg van 1 vanillestokje
- 20 gr donkerbruine suiker
- 150 gr amandelpoeder
- 30 gr patisseriebloem
- 20 gr pure cacao
- 11 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 40 gr pecannoten, gebroken
- 30 gr chocolate chips + 10 gr extra
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een ingevette bakvorm van 20x24cm met bakpapier.
- Prak de bananen met een vork.
- Mix de eieren onder de bananen, samen met de olie.
- Doe het vanillemerg met de suiker, het amandelpoeder, de bloem, de cacao, het bakpoeder en het zout bij de mix en meng goed.
- Roer de noten en de chocolate chips door het beslag.
- Breng het beslag over in de bakvorm.
- Strooi de extra chocolate chips over het beslag.
- Bak de brownie 30 min.
- Laat hem afkoelen in de vorm op een rooster.
TIP:
Laat de brownie niet langer bakken dan nodig. Hij moet smeuïg zijn.
Hoe rijper de bananen zijn, hoe zoeter de brownie.
Zijn je bananen nog niet overrijp? Leg ze op een bakplaat (ongepeld) en laat ze 20 min in een oven van 150°C staan. De bananen zullen mooi zacht zijn. Schraap ze uit hun pel met een lepel, na afkoelen.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties