Cake met chocolate chunks

Foto Cathy Van de Moortele

Heel eenvoudig, maar met toevoeging van de chocolate chunks: extra lekker!

Wat hebben we nodig:

  • 55 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 60 ml neutrale olie
  • 165 gr fijne griessuiker
  • 2 eieren
  • merg van 1 vanillestokje
  • 210 gr patisseriebloem
  • 5 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 180 ml karnemelk
  • 150 gr chocolate chunks + extra voor de afwerking

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een bakvorm lichtjes in met bakspray.
  • Klop de boter romig in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de K-klopper.
  • Voeg de olie toe en klop die bij de boter.
  • Los de suiker op in de boter door die goed op te kloppen samen.
  • Voeg de eieren één voor één toe en meng goed na elke toevoeging.
  • Doe het vanillemerg erbij.
  • Meng de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom. Gebruik hiervoor een garde.
  • Voeg afwisselend droge ingrediënten en karnemelk toe aan het beslag.
  • Meng niet langer dan nodig, zodat de cake mooi luchtig blijft.
  • Spatel als laatste de chocolade door het beslag.
  • Giet het beslag in de voorbereide vorm en werk af met extra chocolate chunks.
  • Schuif de cake voor 1u in de oven.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm op een rooster.
  • Ontvorm de cake en snij hem in dikke plakken.

TIP:

De chocolate chunks bestel ik bij de notenshop.
Heb je geen chocolate chunks? Neem dan BLOC chocolade en hak die in stukjes.


Reacties