Cake met chocolate chunks
Foto Cathy Van de Moortele |
Heel eenvoudig, maar met toevoeging van de chocolate chunks: extra lekker!
Wat hebben we nodig:
- 55 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 60 ml neutrale olie
- 165 gr fijne griessuiker
- 2 eieren
- merg van 1 vanillestokje
- 210 gr patisseriebloem
- 5 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 180 ml karnemelk
- 150 gr chocolate chunks + extra voor de afwerking
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een bakvorm lichtjes in met bakspray.
- Klop de boter romig in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de K-klopper.
- Voeg de olie toe en klop die bij de boter.
- Los de suiker op in de boter door die goed op te kloppen samen.
- Voeg de eieren één voor één toe en meng goed na elke toevoeging.
- Doe het vanillemerg erbij.
- Meng de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom. Gebruik hiervoor een garde.
- Voeg afwisselend droge ingrediënten en karnemelk toe aan het beslag.
- Meng niet langer dan nodig, zodat de cake mooi luchtig blijft.
- Spatel als laatste de chocolade door het beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide vorm en werk af met extra chocolate chunks.
- Schuif de cake voor 1u in de oven.
- Laat de cake afkoelen in de vorm op een rooster.
- Ontvorm de cake en snij hem in dikke plakken.
TIP:
De chocolate chunks bestel ik bij de notenshop.
Heb je geen chocolate chunks? Neem dan BLOC chocolade en hak die in stukjes.
Reacties