Country potatoes
Foto Cathy Van de Moortele |
Back to college... deze country potatoes hadden toen allicht geen naam, maar het was een gerecht dat ik toch graag at. Ik deed er vaak een spiegelei bij, maar eigenlijk had ik genoeg met dit aardappelpannetje op zich. Geef de aardappeltjes de tijd om te garen op medium. Het kruiden doe je pas achteraf.
Wat hebben we nodig:
- 2 kookvaste aardappelen, geschild en gewassen
- olijfolie
- 1 rode paprika, schoongemaakt
- 1 groene paprika, schoongemaakt
- 1 ui, gepeld
- aardappelkruiden
- peper van de molen
- zout
- platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Snij de aardappelen in dikke plakken en daarna in blokjes. Dep ze droog met keukenpapier.
- Doe een flinke bodem olijfolie in een hapjespan en warm die op tot medium warmte.
- Doe de aardappelblokjes in de pan en laat ze garen en lichtjes korsten. Schep ze af en toe om.
- Schraap ook bakrestjes los.
- Snij de paprika's in blokjes en doe hetzelfde met de ui.
- Voeg de groenten toe van zodra de aardappeltjes gaar zijn.
- Schep goed om en bak de groentjes even mee op medium vuur.
- Kruid met aardappelkruiden, peper en zout.
- Werk af met platte peterselie.
TIP:
Het vocht in de groentjes zal ook de bakrestjes los maken.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties