Chocolade spritzen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 130 gr fijne griessuiker
- 1 ei
- 1 koffielepel vanille extract
- 315 gr patisseriebloem (ik heb SuprĆØme gebruikt)
- 40 gr pure cacao
- snuifje zout
- versiering naar keuze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Zet meerdere bakplaten klaar, niet ingevet en zonder bakpapier.
- Klop de boter romig met de suiker. Gebruik hiervoor de K-klopper van de Kenwood.
- Voeg het ei en de vanille toe en klop nog even verder op.
- Zeef de bloem met de cacao en het zout en roer deze droge ingrediƫnten onder de boter.
- Kies de mal die je wilt gaan gebruiken en leg die in het koekjespistool.
- Vul het pistool met een rol deeg.
- Spuit de koekjes loodrecht op de bakplaat.
- Versier naar keuze.
- Bak de koekjes 7 min. Ze zullen nog een klein beetje zacht zijn.
- Laat de koekjes 5 min afkoelen op de plaat en laat ze dan verder afkoelen op een rooster.
- Bak de volgende lading koekjes op een koude plaat.
Als je platen gebruikt die rechtstreeks uit de warme oven komen, zullen je koekjes hun vorm niet mooi behouden.
Pure cacao is niet hetzelfde als Nesquick. Pure cacao is ongezoet.
Reacties
wat jammer dat het niet zo goed lukt met je koekjespistool. Is je deeg niet te koud?
Ik gebruik zelf een koekjespistool van Oxo Good Grips, met wisselbare malletjs.
Bedankt voor het fijne compliment!
Zoete groet,
Cathy