Pindakaas chocolade bananenbrood
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 75 gr pindakaas met chocolade
- 1 koffielepel neutrale olie
- 30 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 30 gr neutrale olie
- 90 gr donkerbruine suiker
- 2 bananen, overrijp, gepeld en in stukken gesneden
- 120 gr ei (2 eieren)
- 210 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- 3 gr natriumbicarbonaat
- 2 gr bakpoeder
- 2 gr zout
- 155 gr karnemelk, ongezoet
- 60 gr BLOC chocolade van Jacques, grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet een rechthoekige cakevorm lichtjes in.
- Smelt de pindakaas met 1 koffielepel olie in de microgolf. Je hebt genoeg met 30 sec.
- Klop de pindakaas op met de boter, olie, suiker en de bananen. Gebruik hiervoor de K-klopper van de Kenwood.
- Voeg de eieren één voor één toe.
- Meng de bloem met het natriumbicarbonaat, het bakpoeder en het zout.
- Voeg 1/2 van de bloem toe aan de natte ingrediënten en klop verder.
- Voeg de karnemelk toe en meng goed.
- Voeg de andere helft van de bloem toe en meng nog een laatste keer.
- Giet het beslag in de cakevorm.
- Strooi de gehakte chocolade over het beslag.
- Bak het bananenbrood 55 min of tot het gaar is.
- Laat het bananenbrood in de vorm afkoelen op een rooster.
Bewaar overrijpe bananen in schijfjes in de diepvriezer.
Heb je geen pindakaas met chocolade? Neem dan 45 gr pindakaas en 30 gr choco.
Heb je geen pindakaas met chocolade? Neem dan 45 gr pindakaas en 30 gr choco.
Reacties