Varkenswangen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 10 varkenswangen, schoongemaakt
- 1 eetlepel stoofvleeskruiden
- 1 grote ui, gepeld en grof gehakt
- 1 grote wortel, geschraapt en in blokjes gesneden
- 1 steel groene selder, in blokjes gesneden
- 2 tenen look, gepeld en fijngesneden
- 2 blaadjes laurier
- peper van de molen
- snuifje zout
- 1 flesje bier naar keuze
- 1 glas water
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 eetlepel donkerbruine suiker
- 1 - 2 eetlepels bruine strooimaïzena
Hoe gaan we te werk:
- Laat de vetstof goed warm worden in de zware pot op een heet vuur.
- Doe de helft van de wangen in de pot en kruid ze met stoofvleeskruiden. Bak het vlees bruin aan beide kanten en leg ze in een kommetje.
- Doe hetzelfde met de resterende wangen.
- Voeg indien nodig nog wat vetstof toe en laat de uien fruiten. Ze mogen gerust wat kleur krijgen.
- Schraap goed met een houten lepel alle bakrestjes van het vlees los.
- Voeg de wortel, selder en look toe en roer goed om. Laat alle groenten even meekleuren.
- Voeg het vlees toe en de rest van de kruiden.
Foto Cathy Van de Moortele - Overgiet met het bier en het water en verkruimelde bouillonblokjes.
- Laat de wangen aan de kook komen en dek de pot af.
- Op een medium vuur laat je het stoofpannetje rustig garen. Neem er je tijd voor en check af en toe op gaarheid. Reken toch een uurtje.
- Werk af met de bruine suiker en dik de saus in met de maïzena. Laat nog even goed doorwarmen.
TIP:
Lekker met gefrituurde aardappelblokjes en knolselder, gekookte peterselie aardappeltjes en pastinaak of aardappelpuree en appelmoes.
Reacties
bedankt voor je fijne reactie. Smakelijk!
Zoete groet,
Cathy