Spaghetti alla pomodoro
Foto Cathy Van de Moortele |
Dit recept is goed voor 2 personen. De geroosterde kerstomaatjes geven extra smaak.
Wat hebben we nodig:
- 1/2 recept verse pasta, op basis van 2 eieren en 200 gr pastabloem
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote teen look, gepeld en geplet
- 1 blik tomatenblokjes
- snuif zout
- 8 blaadjes basilicum, gescheurd
- 3 takken trostomaatjes
- olijfolie
- grof zout
- 2 takjes rozemarijn
- extra basilicum
- Maak de pasta volgens het recept en maak er spaghetti van.
- Laat de olie warm worden in een pot met zware bodem, type Le Creuset.
- Laat de teen look zijn smaak afgeven in de olie en voeg dan de tomatenblokjes toe.
- Kruid met zout en breng de saus aan de kook.
- Dek af met een deksel en laat de saus 1u heel zachtjes pruttelen.
- Voeg de basilicum toe en laat nog 15 min zachtjes verder pruttelen.
- Ondertussen verwarm je de oven voor op 180°C.
- Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie.
- Strooi wat grof zout over de tomaatjes en leg de rozemarijn ernaast.
- Bak de tomaatjes zo'n 20 min.
- Verwijder de stelen en kroontjes en voeg de geroosterde tomaatjes toe aan de tomatensaus.
- Zet ondertussen een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en breng die aan de kook.
- Kook de pasta al dente en meng de pasta met de saus.
- Warm nog even goed door.
- Verdeel de pasta over 2 kommen en werk af met extra basilicum.
Als je liever een gladde saus wilt, duw de saus dan door de passe-vite.
Serveer deze pasta met vers geraspte Parmezaanse kaas.
Reacties