Spaghetti alla pomodoro

Foto Cathy Van de Moortele
De Italiaanse keuken is eenvoudig en puur. Vertrekkend van goeie producten, zet je een smakelijke maaltijd op tafel. Deze vegetarische pasta is een ideale maaltijd voor tijdens de week. Maak gerust een dubbele portie saus en vries ze in in eenpersoonsporties, voor als je eens home alone bent.
Dit recept is goed voor 2 personen. De geroosterde kerstomaatjes geven extra smaak.

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 recept verse pasta, op basis van 2 eieren en 200 gr pastabloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote teen look, gepeld en geplet
  • 1 blik tomatenblokjes
  • snuif zout
  • 8 blaadjes basilicum, gescheurd
  • 3 takken trostomaatjes
  • olijfolie
  • grof zout
  • 2 takjes rozemarijn
  • extra basilicum
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de pasta volgens het recept en maak er spaghetti van.
  • Laat de olie warm worden in een pot met zware bodem, type Le Creuset.
  • Laat de teen look zijn smaak afgeven in de olie en voeg dan de tomatenblokjes toe.
  • Kruid met zout en breng de saus aan de kook. 
  • Dek af met een deksel en laat de saus 1u heel zachtjes pruttelen.
  • Voeg de basilicum toe en laat nog 15 min zachtjes verder pruttelen.
  • Ondertussen verwarm je de oven voor op 180°C.
  • Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. 
  • Strooi wat grof zout over de tomaatjes en leg de rozemarijn ernaast.
  • Bak de tomaatjes zo'n 20 min.
  • Verwijder de stelen en kroontjes en voeg de geroosterde tomaatjes toe aan de tomatensaus.
  • Zet ondertussen een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en breng die aan de kook.
  • Kook de pasta al dente en meng de pasta met de saus.
  • Warm nog even goed door.
  • Verdeel de pasta over 2 kommen en werk af met extra basilicum.
TIP:

Als je liever een gladde saus wilt, duw de saus dan door de passe-vite.
Serveer deze pasta met vers geraspte Parmezaanse kaas.

Reacties