Denver omelet

Foto Cathy Van de Moortele
Ik ben er maar één keer geweest, in Denver Colorado, en ik weet niet meer of ik daar een Denver omelet gegeten heb. De originele Denver omelet is een omelet gevuld met ham, ui en groene paprika. Heel soms serveren ze daar ook nog geraspte kaas op en aardappelrösti. Dit is mijn versie, met de inspiratie van de dag.

Wat hebben we nodig:
  • 1 dikke plak pancetta, in blokjes gesneden
  • 1/4 rode paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 1/4 gele paprika, in fijne brunoise gesneden
  • peper en zout
  • 1 eetlepel vetstof
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel culinaire room
  • 30 gr Emmenthaler, geraspt
  • 1 pijpajuintje, schoongemaakt en fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een gietijzeren pan op een redelijk hoog vuur.
  • Bak de pancetta krokant.
  • Giet het spek in een metalen zeefje en laat het uitlekken.
  • Hou een beetje van het vet over in de pan.
  • Sauteer de blokjes paprika en kruid met peper en zout.
  • Hou de paprika en het spek warm.
  • Veeg de pan schoon, voeg een eetlepel vetstof toe en zet de pan weer op het vuur.
  • Kluts de eieren en voeg de room toe. Kruid met peper en zout.
  • Giet de eieren in de pan en verdeel het mengsel mooi.
  • Laat de eieren zachtjes stollen op een medium vuur.
  • Strooi de kaas over de omelet.
  • Beleg de helft van de omelet met de vulling van pancetta en paprika.
  • Strooi de pijpajuintjes over de vulling.
  • Vouw de omelet dicht met een grote spatel en laat ze op je bord glijden.
TIP:

Vervang de pancetta door blokjes ham als je dat wilt en de room door melk. 
Voeg naar keuze andere groentjes toe, zoals aubergine, champignons, groene asperges,..

Reacties