Pappardelle met artisjokharten
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1/4 recept verse pasta (100 gr pastabloem en 1 ei)
- olijfolie
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- handvol peterselie, fijngesnipperd
- handvol munt, fijngesnipperd
- 1 teentje look, gepeld en geperst
- 2 ansjovisfileetjes op olie, fijngesneden
- 1 bokaal artisjokharten, uitgelekt
- 50 ml witte wijn
- peper en zout
- klontje boter
- scheutje vers citroensap
- enkele muntblaadjes
Hoe gaan we te werk:
- Maak de pasta volgens het recept. Wikkel hem in plastic folie en laat 30 min rusten.
- Rol de pasta uit tot een lang vel. Bestuif met wat pastabloem en vouw 2x dicht.
- Snij brede linten van de pasta.
- Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
- Verhit wat olie in een gietijzeren pannetje.
- Meng de ui met de peterselie, munt en look.
- Fruit deze mengeling aan tot ze lichtjes gekleurd is.
- Laat de ansjovisjes wegsmelten in de saus.
- Snij de artisjokharten in 4 en bak ze mee in de pan, tot ze mooi gekleurd zijn.
- Blus de artisjokharten met de wijn en laat die nagenoeg uitkoken;
- Kruid met peper en zout.
- Voeg een klontje boter toe aan de artisjokken.
- Giet de pasta af en meng hem met de artisjokken.
- Werk af met citroensap en muntblaadjes.
TIP:
Reacties