Chocolade mokka cake
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 30 gr sterke koffie
- 10 gr pure cacao
- 175 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 175 gr rietsuiker
- 2 eieren
- 2 eetlepels golden syrup of glucosesiroop
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 60 gr melk
- 4 kinderbueno's, in stukken gebroken
- 100 gr fondant chocolade BLOC
- 50 gr boter
- 30 gr melk
- 100 gr bloemsuiker
- 50 gr boter
- 60 gr bloemsuiker
- enkele druppels gele voedingskleurstof (pastavorm)
- suikereitjes
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde vorm van 20cm diameter in en leg er een velletje bakpapier in.
- Meng de warme koffie met de cacao tot een dikke pasta.
- Klop de boter romig met de rietsuiker. Gebruik hiervoor de K-klopper van de Kenwood.
- Voeg de cacaopasta, de eieren en golden syrup toe. Klop nog even op.
- Zeef de helft van de zelfrijzende bloem over het beslag en klop die er onder.
- Voeg de melk toe en klop op.
- Voeg de rest van de bloem toe en klop nogmaals op.
Foto Cathy Van de Moortele - Spatel de stukjes kinderbueno door het beslag.
- Giet het beslag in de vorm en effen het oppervlak.
- Bak de cake 40 min of tot een satéstok er proper uit komt.
- Laat de cake 5 min afkoelen en keer hem dan om op een rooster om volledig af te koelen.
- Maak het glazuur: hak de chocolade grof.
- Smelt de boter met de melk en giet de warme substantie over de chocolade.
- Laat 5 min staan en roer daarna pas goed om.
- Roer de bloemsuiker door de chocolade en laat de suiker wegsmelten in de chocolade.
- Zet de cake op een cakestandaard en giet er de chocolade over. Laat de chocolade langs de zijkanten naar beneden lopen.
- Zet de cake 30 min in de koelkast zodat de chocolade wat kan opstijven.
- Klop de boter romig met de bloemsuiker en voeg enkele druppels gele voedingskleurstof toe.
- Breng de boterroom over in een spuitzakje en spuit versieringen op de cake.
- Werk af met suikereitjes.
Gebruik Mars of Snickers ipv Kinderbueno voor een andere smaak.
Ik gebruik zelden zelfrijzende bloem. Als ik ze nodig heb, maak ik ze gewoon zelf. Zeef 280 gr patisseriebloem met 10 gr bakpoeder en 4 gr zout. Klaar!
Ik gebruik zelden zelfrijzende bloem. Als ik ze nodig heb, maak ik ze gewoon zelf. Zeef 280 gr patisseriebloem met 10 gr bakpoeder en 4 gr zout. Klaar!
Reacties