Zweedse chokladbollar
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr havermout
- 150 gr fijne griessuiker
- 115 gr ongezouten boerenboter, op kamertemperatuur
- 1 koffielepel vanille extract
- 1 eetlepel sterke koffie
- 30 gr pure cacao, gezeefd
- toppings: geraspte kokos, amandelschilfers, LSA, cranberrypoeder, bloemsuiker, Zweedse suikerpareltjes, ...)
- Maal de havermout fijn in de keukenrobot.
- Mix de havermout met de suiker en de zachte boter.
- Voeg het vanille extract, de koffie en de gezeefde cacao toe en mix verder tot een homogene massa. Zorg dat de boter goed vermengd is met de andere ingrediënten.
- Schep deze vulling in een kom en dek af met plasticfolie.
- Zet de vulling 15 min in de koelkast.
- Zet je toppings klaar in aparte kommetjes.
- Met een kleine roomijslepel (je kan ook koffielepels gebruiken), schep je gelijke balletjes.
- Rol de balletjes één voor één door de toppings naar keuze en leg ze in een plastic doos met deksel.
- Zet de chokladbollar zeker 2u in de koelkast, zodat ze mooi kunnen opstijven.
Eet deze chokladbollar als pralines bij de koffie.
Leuk om als cadeautje te geven.
Reacties