Zoetzure saus met ananas

Foto Cathy Van de Moortele
Ooooh heerlijk vind ik dat, zo'n zelfgemaakte zoetzure saus. Er staat hier altijd wel een verse ananas in de fruitschaal en deze was perfect à point voor mijn saus. Serveer ze met jouw favoriete (vegan) balletjes en bruine rijst of tarwe.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr groentebouillon
  • 55 gr appelazijn
  • 45 gr lichtbruine suiker
  • 30 gr tomatenpuree
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 koffielepel sriracha
  • 150 gr verse ananas, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels sap van de ananas
  • 1 eetlepel maïzena
Hoe gaan te werk:
  • Meng de bouillon met de azijn, suiker, tomatenpuree, sojasaus en sriracha in een steelpan.
  • Zet de steelpan op het vuur en breng de saus zachtjes aan de kook. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Laat de saus even doorkoken.
  • Meng het ananassap met de maïzena en voeg deze toe aan de saus.
  • Laat nog even doorkoken, zodat de saus mooi indikt.
  • Roer de stukjes ananas voorzichtig door de saus.
TIP:

Ook lekker als je er nog stukjes paprika bij doet.

Reacties