Zoetzure saus met ananas
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 100 gr groentebouillon
- 55 gr appelazijn
- 45 gr lichtbruine suiker
- 30 gr tomatenpuree
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 koffielepel sriracha
- 150 gr verse ananas, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels sap van de ananas
- 1 eetlepel maïzena
- Meng de bouillon met de azijn, suiker, tomatenpuree, sojasaus en sriracha in een steelpan.
- Zet de steelpan op het vuur en breng de saus zachtjes aan de kook.
Foto Cathy Van de Moortele - Laat de saus even doorkoken.
- Meng het ananassap met de maïzena en voeg deze toe aan de saus.
- Laat nog even doorkoken, zodat de saus mooi indikt.
- Roer de stukjes ananas voorzichtig door de saus.
Ook lekker als je er nog stukjes paprika bij doet.
Reacties