Kippengehaktballetjes
Ik heb altijd wel kippengehakt in de vriezer zitten en deze keer heb ik er sappige gehaktballetjes van gemaakt. Want wie houdt nu niet van gehaktballetjes?
Wat hebben we nodig:
Maak je handen een beetje vochtig om de balletjes te rollen.
Wat hebben we nodig:
- 1 kg kippengehakt
- 2 eieren
- 60 gr bloem
- 60 gr havermout
- 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
- 2 eetlepels Sriracha saus
- peper en zout
- 3 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- Meng het gehakt met de eieren, bloem, havermout, uisnippers.
- Kruid af met Sriracha, peper en zout en look.
- Laat deze vulling een uurtje opstijven in de koelkast.
- Draai 40 balletjes van het vlees.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de balletjes op de bakplaat en zorg dat ze elkaar niet raken.
- Bak de balletjes 30 min of tot ze gebruind en gaar zijn.
- Schud de bakplaat af en toe zodat ze balletjes aan alle zijden mooi kleuren.
Maak je handen een beetje vochtig om de balletjes te rollen.
Reacties