Burrito in a bowl
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 170 gr rode rijst
- 475 ml groentebouillon
- 1 bundel verse koriander, grof gesnipperd
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
- 250 gr salsa
- 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- 150 gr maïskorrels
- 1 blik rode kidneybonen
- 2 limoenen
- 3 tomaten, ontpit en grove brunoise gesneden
- Romeinse sla, gehakt
- 1 limoen, in partjes gesneden
- 1 avocado, geschild, ontpit en in plakken gesneden
- Gaar de rode rijst in de groentebouillon. Rode rijst heeft een lange gaartijd (45 min). Je kan de rijst gerust daags voordien klaarmaken en in de koelkast bewaren.
- Meng de rode rijst met de koriander, pijpajuintjes, salsa, uisnippertjes, maïs en kidneybonen.
- Knijp de limoenen uit boven de rijst en schep goed om.
- Schep de tomatenblokjes voorzichtig onder de rijst.
- Verdeel de sla over 4 kommen.
- Schep de rijstsalade over de sla.
- Werk af met extra partjes limoen en plakjes avocado.
Je kan de verschillende ingrediënten ook gewoon apart schikken in de kommen op de sla. Ik vind het zelf ook fijner dat ik eerst alles zie en daarna pas door elkaar schep.
Je kan deze burrito kom ook maken met bruine rijst of met tarwe of quinoa.
Reacties