Pizza burrata

Foto Cathy Van de Moortele
Sinds ik weet, dat je zelfgemaakt pizzadeeg makkelijk in porties kan invriezen, zit er altijd een doos met pizzadeegporties in de diepvriezer. 's Avonds haal ik uit wat ik nodig heb en de porties kunnen 's nachts ontdooien in de koelkast. De volgende dag maak ik zelf pizza met de toppings die wij lekker vinden.
Deze keer had ik zin in pizza met burrata, zo'n heerlijke mozzarella die nog romig is van binnen. De serranoham heb ik pas nadien op de pizza gelegd, net als de burrata zelf, omdat je die beter niet warm laat worden.

Wat hebben we nodig:
  • 15 kerstomaatjes, gehalveerd
  • olie
  • grof zout
  • 1 portie pizzadeeg
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 1 burrata, uitgelekt
  • 2 plakjes Serranoham
  • enkele basilicumblaadjes
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg je pizzaplaat in de oven.
  • Leg de tomaatjes in een ovenschaaltje. Besprenkel ze met wat olie en strooi er wat grof zout over.
  • Laat de tomaatjes 35 min roosteren in de oven.
  • Bebloem je werkblad met wat extra pizzabloem.
  • Duw ondertussen het deeg mooi uit tot de vorm die jij wilt. Ik heb vandaag gekozen voor een rechthoekige pizza, omdat ik mijn nieuwe Emile Henry pizzaplaat wou gebruiken. Die plaat laat je trouwens meewarmen met de tomaatjes, zodat ze straks mooi heet is tegen dat de pizza de oven in gaat.
  • Leg je gevormde pizza op een stuk bakpapier, op een pizzaschep of houten plank.
  • Haal de tomaatjes uit de oven en hou ze warm onder aluminiumfolie. Verhoog de oventemperatuur naar 250°C.
  • Besprenkel je pizza met wat olijfolie en bestrooi hem met 1 eetlepel vers geraspte Parmezaanse kaas. Dit zorgt voor een lekkere, krokante korst straks.
  • Schuif de pizza met het bakpapier op de hete pizzapan.
  • Na enkele minuten bakken, trek je het bakpapier weg en laat je de pizza verder bakken.
  • Bak de pizza 8 - 10 min of tot hij mooi bruin en krokant is.
  • Haal de pizza uit de oven en beleg hem met de warme tomaatjes, gescheurde Serranoham en stukjes burrata.
  • Scheur de basilicum over de pizza en snij hem in punten.
TIP:

Heb je geen pizzaschep of houten plank? Gebruik dan een proper stuk karton.

Reacties