Spaanse aardappeltortilla met chorizo en geitenkaas
Foto Cathy Van de Moortele |
Deze aardappeltortilla maakte ik voor mezelf. Een klein gietijzeren pannetje en koelkastrestjes. Meer moet dat niet zijn.
Wat hebben we nodig:
- 1 aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
- olie
- 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 50 gr chorizo, ontveld en in blokjes gesneden
- 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
- chilivlokjes naar smaak.
- 3 eieren
- 40 gr jonge geitenkaas, in blokjes gesneden
- verse peterselie, fijngesnipperd
- peper en zout
- Kook de aardappelblokjes tot ze net niet gaar zijn. Giet ze af en laat ze even uitdampen.
- Laat een laagje olie goed warm worden in een kleine, gietijzeren pan.
- Fruit de ui glazig.
- Voeg de chorizo toe en laat die even meebakken op een medium vuur.
- Voeg de paprikablokjes en look toe en laat die even meebakken tot de paprika zacht is.
- Voeg de aardappelblokjes toe en schep om.
- Bestrooi met enkele chilivlokjes voor extra pit.
- Laat de aardappeltjes even meebakken zodat ze wat kleur krijgen.
- Kluts de eieren en giet ze over de aardappelen.
- Zet een deksel op de pan en laat de tortilla zachtjes verder garen.
- Strooi de geitenkaasblokjes en de peterselie over de tortilla.
- Kruid af met peper en zout.
Restjes kunnen prima koud gegeten worden. Ideaal als picknick!
Ik ben geen voorstander van ketchup, maar hier past echt wel wat ketchup bij.
Reacties