Spaanse aardappeltortilla met chorizo en geitenkaas

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou van geitenkaas met een zachte smaak. We hebben het privilege om een geitenboer te hebben in onze dichte nabijheid, die zelf kazen maakt die zo de moeite waard zijn. Er ligt dan ook altijd geitenkaas in onze koelkast: geitenkaas in spek, geitenkaasparels gemarineerd in kruidenolie, geitenkaas in brickdeeg, jonge of oude geitenkaas of geitenkaas met kruiden waar je blokjes afsnijdt voor bij de wijn op de bank 's avonds.. Je snapt het al... ik ben fan.
Deze aardappeltortilla maakte ik voor mezelf. Een klein gietijzeren pannetje en koelkastrestjes. Meer moet dat niet zijn.

Wat hebben we nodig:
  • 1 aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • olie
  • 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 50 gr chorizo, ontveld en in blokjes gesneden
  • 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • chilivlokjes naar smaak.
  • 3 eieren
  • 40 gr jonge geitenkaas, in blokjes gesneden
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de aardappelblokjes tot ze net niet gaar zijn. Giet ze af en laat ze even uitdampen.
  • Laat een laagje olie goed warm worden in een kleine, gietijzeren pan.
  • Fruit de ui glazig.
  • Voeg de chorizo toe en laat die even meebakken op een medium vuur.
  • Voeg de paprikablokjes en look toe en laat die even meebakken tot de paprika zacht is.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en schep om.
  • Bestrooi met enkele chilivlokjes voor extra pit.
  • Laat de aardappeltjes even meebakken zodat ze wat kleur krijgen.
  • Kluts de eieren en giet ze over de aardappelen.
  • Zet een deksel op de pan en laat de tortilla zachtjes verder garen.
  • Strooi de geitenkaasblokjes en de peterselie over de tortilla.
  • Kruid af met peper en zout.
TIP:

Restjes kunnen prima koud gegeten worden. Ideaal als picknick!
Ik ben geen voorstander van ketchup, maar hier past echt wel wat ketchup bij.

Reacties