Spaghetti Milanese

Foto Cathy Van de Moortele
De Italiaanse keuken is zo'n (h)eerlijke keuken. Verse, kwalitatieve producten zorgen voor smakelijke gerechten. Wat dacht je van deze spaghetti Milanese? Laat de saus zo lang mogelijk sudderen op een zacht vuurtje, zodat ze heel veel smaak krijgt en verwen dan je tafelgenoten zo goed als het kan.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en in plakjes gesneden
  • 250 gr pancetta, in blokjes gesneden
  • 100 ml rode wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • peper en zout
  • handvol verse basilicum, in reepjes gesneden
  • 150 gr spaghetti
  • grana padano
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat olie warm worden in een grote pan.
  • Fruit de ui aan en  laat hem glazig worden.
  • Voeg de look toe en laat die even meegaren.
  • Voeg het spek toe aan de pan. Het spek mag niet bruinen. Roer goed om.
  • Laat het spek rustig meegaren.
  • Blus met de rode wijn en laat die bijna volledig uitkoken.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed om.
  • Kruid met peper en zout en verse basilicum.
  • Laat de saus verder garen op een heel zacht vuurtje. Voeg af en toe wat water toe, zodat ze niet te droog wordt. 
  • Kook ondertussen de spaghetti beetgaar.
  • Giet de spaghetti af en meng de helft van de saus met de spaghetti.
  • Schep de spaghetti in een grote kom en werk af met de rest van de saus en wat extra basilicum.
  • Rasp de grana padano over de spaghetti.
  • Smakelijk!
TIP:

Hoe langer je de saus laat pruttelen, hoe meer smaak. Trek gerust 1-2u uit voor deze saus, maar wees voorzichtig: laat ze niet droogkoken. Voeg af en toe wat extra water toe. Je kan ook voor de zekerheid een extra blik tomatenblokjes toevoegen.

Reacties