Spaghetti Milanese
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en in plakjes gesneden
- 250 gr pancetta, in blokjes gesneden
- 100 ml rode wijn
- 1 blik tomatenblokjes
- peper en zout
- handvol verse basilicum, in reepjes gesneden
- 150 gr spaghetti
- grana padano
- Laat wat olie warm worden in een grote pan.
- Fruit de ui aan en laat hem glazig worden.
- Voeg de look toe en laat die even meegaren.
- Voeg het spek toe aan de pan. Het spek mag niet bruinen. Roer goed om.
- Laat het spek rustig meegaren.
- Blus met de rode wijn en laat die bijna volledig uitkoken.
- Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed om.
- Kruid met peper en zout en verse basilicum.
- Laat de saus verder garen op een heel zacht vuurtje. Voeg af en toe wat water toe, zodat ze niet te droog wordt.
- Kook ondertussen de spaghetti beetgaar.
- Giet de spaghetti af en meng de helft van de saus met de spaghetti.
- Schep de spaghetti in een grote kom en werk af met de rest van de saus en wat extra basilicum.
- Rasp de grana padano over de spaghetti.
- Smakelijk!
Hoe langer je de saus laat pruttelen, hoe meer smaak. Trek gerust 1-2u uit voor deze saus, maar wees voorzichtig: laat ze niet droogkoken. Voeg af en toe wat extra water toe. Je kan ook voor de zekerheid een extra blik tomatenblokjes toevoegen.
Reacties