Pannenkoeken met ricotta en rood fruit
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eieren
- 200 ml (haver)melk
- 100 ml spuitwater
- snuifje zout
- 1 koffielepel vanille extract
- 100 gr bloem
- 2 eetlepels olie
- olie
- 500 gr ricotta
- vers rood fruit (frambozen, aardbeien, bosbessen, ...)
- bloemsuiker
- esdoornsiroop
- Klop de eieren los met de melk en het spuitwater.
- Voeg het zout, de vanille en de bloem toe en klop goed zodat er geen klontertjes in het beslag meer zitten.
- Voeg de olie toe en klop nog een laatste keer.
- Laat het beslag 15 - 30 min rusten.
- Vet je pannenkoekpan lichtjes in met wat olie. Gebruik hiervoor een stukje keukenpapier.
- Giet een pollepel beslag in de pan en draai de pan even rond zodat het beslag mooi kan verspreiden.
- Bak de pannenkoeken lichtjes bruin aan beide kanten.
- Stapel de pannenkoeken op.
- Besmeer elke pannenkoek ruim met ricotta.
- Vouw de pannenkoeken in 2 en dan nogmaals in 2.
- Werk af met rood fruit, bloemsuiker en esdoornsiroop.
Je kan ook gewone melk (of een andere melkvervanger) en bronwater gebruiken. Het spuitwater zorgt voor extra luchtigheid.
Reacties