Pannenkoeken met ricotta en rood fruit

Foto Cathy Van de Moortele
Na een heel fijne dag bij mijn neef en zijn jonge gezin, had ik geen zin in boterhammen. Ik had vers rood fruit en ricotta die dringend op moest. Deze pannenkoeken deden het prima daarbij!

Wat hebben we nodig:
  • 2 eieren
  • 200 ml (haver)melk
  • 100 ml spuitwater
  • snuifje zout
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 100 gr bloem
  • 2 eetlepels olie
  • olie
  • 500 gr ricotta
  • vers rood fruit (frambozen, aardbeien, bosbessen, ...)
  • bloemsuiker
  • esdoornsiroop
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de eieren los met de melk en het spuitwater.
  • Voeg het zout, de vanille en de bloem toe en klop goed zodat er geen klontertjes in het beslag meer zitten.
  • Voeg de olie toe en klop nog een laatste keer.
  • Laat het beslag 15 - 30 min rusten.
  • Vet je pannenkoekpan lichtjes in met wat olie. Gebruik hiervoor een stukje keukenpapier.
  • Giet een pollepel beslag in de pan en draai de pan even rond zodat het beslag mooi kan verspreiden.
  • Bak de pannenkoeken lichtjes bruin aan beide kanten.
  • Stapel de pannenkoeken op.
  • Besmeer elke pannenkoek ruim met ricotta.
  • Vouw de pannenkoeken in 2 en dan nogmaals in 2.
  • Werk af met rood fruit, bloemsuiker en esdoornsiroop.
TIP:

Je kan ook gewone melk (of een andere melkvervanger) en bronwater gebruiken. Het spuitwater zorgt voor extra luchtigheid.


Reacties