Spaghetti met scampi

Foto Cathy Van de Moortele
De oudste dochter zou thuis komen van het chirokamp en ik dacht: ik maak scampi voor haar klaar! Ze eet dat heel graag en ze zou er vast blij mee zijn!
Wist ik veel dat ze die middag... scampi gegeten had. Niet getreurd. Ik heb de scampi voor mezelf klaargemaakt en pannenkoeken gebakken voor haar. Weer allebei blij! En er was zeker genoeg voor 2 personen.

Wat hebben we nodig:
  • 1 middelgroot blik tomatenpuree (140 gr)
  • 1 eetlepel oregano
  • peper en zout
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • enkele chilivlokjes
  • 15 grote scampi, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
  • olie
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 150 gr volkoren spaghetti
  • 2 handenvol jonge spinazie, gewassen en grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de tomatenpuree in een steelpan en vul het lege blikje met water. Giet het water bij de tomatenpuree.
  • Kruid met oregano, peper en zout, look en chili.
  • Laat de saus zachtjes pruttelen.
  • Dep de scampi goed droog.
  • Laat wat olie heet worden in een zware pan.
  • Voeg de look toe en laat die zachtjes kleuren, zonder te verbranden.
  • Leg de scampi voorzichtig in de pan en laat ze aan beide zijden mooi kleuren.
  • Kook ondertussen de pasta gaar in ruim, gezouten water.
  • Giet de saus bij de scampi en hou warm.
  • Giet de pasta af en roer de helft van de saus door de pasta, samen met 3/4 van de spinaziereepjes.
  • Serveer in een mooie kom. 
  • Schep de rest van de saus met de resterende scampi over de pasta in de kom en bestrooi met de laatste reepjes spinazie.
TIP:

Deze saus kan je ook gebruiken als pizzasaus.
Voeg wat extra water toe als de saus te dik lijkt.

Reacties