Wortelgembersoep

Foto Cathy Van de Moortele
Ik heb een soepmaker in huis gehaald. I know, I know! Je kan zeker gewoon soep op het fornuis klaar maken, maar ik ben nu eenmaal gek van keukenapparaten en ik wou dit uitproberen. Daarnet een wortelgembersoep gemaakt, genoeg voor 4 pers. Er is vers brood gebakken en dat lijkt me geen slecht idee met een kom verse soep.

Wat hebben we nodig:
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 stukje gember naar smaak, geschild en geraspt
  • 1 ui, gepeld en grof gehakt
  • 2 tenen look, gepeld 
  • 450 gr wortelen, geschraapt en in plakken gesneden
  • 1 aardappel, geschild en in stukken gesneden
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het water met de bouillonblokjes in de kan van de soepmaker.
  • Voeg de gember, ui, look, wortelen en aardappel toe.
  • Zet het bovenste element erop en kies voor verwarmen en mixen.
  • Na 25 min is je soep gaar en fluweelzacht gemixt.
  • Kruid af met peper en zout.
TIP:

Werk af met vers gesnipperde bieslook.
Heb je geen soepmaker? Dan doe je gewoon alles in een kookpot op het vuur en mix je de soep achteraf met een staafmixer of in de blender.

Reacties