Tortellini ovenschotel

Foto Cathy Van de Moortele
Heel makkelijk en snel klaar, deze tortellini ovenschotel. Ik heb meestal wel zelfgemaakte kaastortellini in de diepvriezer zitten, maar je kan dit gerecht perfect maken met verse kaastortellini uit de versafdeling in de supermarkt. Neem geen kant-en-klare tomatensaus, maar geef je gerecht de smaak die het verdient door zelf je marinarasaus te maken. Maak meteen een dubbele portie saus en vries er eentje in, voor een ander gerecht.
Dit gerecht heb ik klaargemaakt tijdens onze vakantie in Florida. Een aanrader!

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 recept marinarasaus
  • 1 verpakking kaastortellini
  • 1/2 doos Parijse champignons, in plakken gesneden
  • 150 gr mozzarella, geraspt
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een ovenschaal lichtjes in met wat olie.
  • Zet je marinarasaus op het vuur en laat ze warm worden.
  • Verdeel de helft van de tortellini op de bodem van de ovenschaal.
  • Schep daarover een goeie pollepel saus en zorg dat alle tortellini bedekt zijn.
  • Leg plakjes champignon op de saus.
  • Strooi de helft van de kaas over de champignons.
  • Begin opnieuw met tortellini, marinarasaus, champignons en kaas.
  • Kruid af met peper en zout en Italiaanse kruiden.
  • Schuif deze ovenschotel 30 min in de oven.
TIP:

Kies voor tortellini met een andere vulling zoals kaas/ricotta, gehakt, ..
Geen liefhebber van champignons? Wat dacht je van jonge spinazie?

Reacties