Vegan bosbessen wafels
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 165 gr farine de meule
- 10 gr bakpoeder
- 3 gr zout
- snuifje allspice
- 100 gr havermout
- 85 gr zelfgemaakte, ongezoete appelmoes
- 360 ml kokosmelk of havermelk of sojamelk of ..
- 50 gr esdoornsiroop
- 25 gr olie
- 5 gr vanille essence
- 200 gr bosbessen
- Verwarm het wafelijzer met grote mal voor op bijna de hoogste stand. Vet het ijzer lichtjes in met olie.
- Doe de bloem in een kom met het bakpoeder, zout, allspice en de havermout.
- Meng de appelmoes met de melk, esdoornsiroop, olie en vanille.
- Meng de natte ingrediënten onder de droge.
- Laat het beslag 5 min rusten.
- Schep 1 pollepel beslag in het ijzer, draai het onmiddellijk om en laat de wafel bakken tot er geen stoom meer uit het ijzer komt.
- Haal de wafel uit het wafelijzer en leg hem op een rooster.
- Ga zo verder tot alle wafels gebakken zijn.
Je kan ook bevroren bosbessen gebruiken.
Maak je wafelijzer nadien schoon door er een mengsel van 100 gr bloem met 100 ml water in te gieten. Laat deze nepwafel goed doorbakken, dan zullen alle bakresten in de nepwafel vasthangen en kan je hem netjes verwijderen.
Farine de meule is een fijne tarwebloem met zeer fijne tarwezemelen. Heb je deze niet, gebruik dan gewone tarwebloem.
Reacties