Bladerdeegtaartjes met kaas en ei

Foto Cathy Van de Moortele
Zo eenvoudig, weinig ingrediënten, snel klaar én daarbovenop nog eens lekker ook? Waar wacht je dan op?

Wat hebben we nodig:
  • 1 vel bladerdeeg
  • Emmenthaler, geraspt
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • pijpajuin, fijngesneden
  • cayennepeper
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de conventionele oven voor op 200°C.
  • Snij 4 grote cirkels uit het bladerdeeg en leg ze op bakpapier op de bakplaat.
  • Neem een kleinere ronde uitsteekvorm en duw die zachtjes in het midden van elke cirkel (niet doorsnijden). Prik de middelste cirkel in met een vork.
  • Zet de bakplaat in de koelkast tot de oven warm is.
  • Schuif de bodempjes in de oven en bak ze 8 min voor.
  • Haal de plaat uit de oven.
  • Leg in de binnenste cirkel geraspte kaas naar smaak en breek er een ei over.
  • Kruid met peper en zout.
  • Bak deze bladerdeegtaartjes tot het eiwit gestold is (16 - 20 min). 
  • Bestuif met wat cayennepeper en werk af met het groen van pijpajuintjes (of bieslook).
TIP:

Haal de lente in huis met deze zonnige hap.
Gebruik je liever de heteluchtoven? Zet de temperatuur dan op 180°C.

Reacties