Maltinut koekjes

Foto Cathy Van de Moortele
Dossche Mills verdeelt heel wat verschillende soorten bloem en meel. Maltinut bijvoorbeeld. Zoals de naam het al zegt: met noten. In dit geval: walnoten. Waarom eens geen knapperige koekjes bakken met deze Maltinut bloem?

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr fijne griessuiker
  • 120 gr donkerbruine suiker
  • 200 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 400 gr Maltinut (Dossche Mills)
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
  • 1/2 koffielepel zout
  • 340 gr chocolate chips
  • decoratie naar eigen smaak
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bekleed enkele bakplaten met bakpapier.
  • Meng de twee soorten suiker in de kom van de Kenwood.
  • Voeg de boter, het ei en de vanille toe en meng opnieuw met de K-klopper.
  • Meng de bloem, natriumbicar en het zout door de andere ingrediënten.
  • Spatel de chocolate chips door het beslag.
  • Ik gebruik een medium cookie scoop om gelijke hoopjes op de bakplaat te scheppen.
  • Duw de hoopjes iets platter met je hand en versier ze met extra chocolate chips, halve walnoten, M&M's, suikerpareltjes, ...
  • Bak de koekjes 8 - 10 min. Ze zullen nog zacht zijn als ze de oven uit komen, maar de onderkant moet stevig zijn.
  • Laat de koekjes 5 min op de bakplaat liggen.
  • Schep de koekjes op roosters en laat ze volledig afkoelen.
  • Eens afgekoeld, zijn de koekjes mooi knapperig en krokant.
TIP:

Geen Maltinut in huis? Gebruik dan Oergranen of bruine bloem en voeg een handvol grof gehakte walnoten toe, samen met de chocolate chips.
Mijn bloemsoorten haal ik in Eeklo, bij Wittevrongel, waar je je hartje kan ophalen als je graag bakt.
Dit recept is goed voor ongeveer 50 - 55 koekjes van 20 gr.

Reacties