Witte pistolets met Paricroc
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 ml water, ijskoud
- 22 gr verse gist
- 500 gr Paricroc
- 7 gr zout
- Doe het water in de kom van de Kenwood.
- Breek de gist in het water en los hem op.
- Strooi de Paricroc bloem over het water.
- Laat de ingrediënten 1 min mengen en voeg dan het zout toe.
- Laat alles 5 min traag mengen en kneed daarna 3 min op één stand hoger.
- Laat het deeg 10 min rusten onder een handdoek.
- Weeg stukjes deeg van 60 gr af en laat ze 15 min rusten onder een handdoek.
- Bol de 13 deegstukjes goed op.
- Na 15 min gebruik je de dikke achterkant van je deegsteker om de "naad" in de pistolets te duwen (tot bijna helemaal onderaan). Draai de pistolets dan onmiddellijk om, op een bebloemde handdoek.
- Dek af met een tweede handdoek en plastic folie.
- Laat de pistolets 1u rijzen of tot ze in volume verdubbeld zijn.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 240°C boven- en onderwarmte. Zet een bakplaat met hoge rand op de bodem van de oven. Zet een kannetje met water klaar.
- Draai de pistolets voorzichtig om op een lichtjes ingevette bakplaat, zodat de inkeping weer bovenaan komt te liggen.
- Schuif de pistolets in de oven en giet onmiddellijk een kannetje water in de bakplaat die op de bodem staat. Sluit de oven zo snel mogelijk.
- Bak de pistolets 18 min.
- Stop de steel van een houten lepel tussen de ovendeur, zodat de stoom kan ontsnappen.
- Bak de pistolets nog 2 min.
- Laat de pistolets afkoelen op een rooster.
Ik heb de pistolets 's avonds gebakken. 's Morgens weer even kort de oven in en ze zijn weer supervers.
Paricroc is een product van Dossche Mills. Ik haal de bloem bij Wittevrongel in Eeklo.
Reacties