Ovenpasta tonijn

Foto Cathy Van de Moortele
Wat een heerlijk ovengerecht is dit. Heel lang geleden dat ik dit nog eens gemaakt heb. We leerden dit recept kennen via onze Italiaanse uitwisselingsstudente Ilaria, die een paar maanden bij ons te gast was. Ik vermoed dat de Italianen er geen kaas op deden, maar zeg nu zelf: pasta zonder kaas? No way.

Wat hebben we nodig:
  • 1 recept marinarasaus
  • 200 gr serpentine pasta
  • 1 groot blik tonijn op olie
  • 100 gr Emmenthaler, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwarm de marinarasaus en kook de pasta gaar in ruim, gezouten water.
  • Laat de pasta uitlekken en roer hem door de saus.
  • Roer de tonijn door de saus, zonder hem te breken.
  • Breng alles over in een ovenschaal en bestrooi met de kaas.
  • Zet de ovenschotel 25 min in de oven of tot het gerecht door en door warm is.
TIP:

Serveer met knapperig ciabatta brood.
Als je geen serpentine pasta vindt, kan je ook fusili gebruiken.
Dit is voldoende voor 3 - 4 pers.

Reacties