Artipan Maïs met sojagranules
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 280 gr water
- 15 gr verse gist
- 300 gr Artipan maïs
- 200 gr Mistral (witte broodbloem)
- 15 gr broodverbeteraar
- 7 gr zout
- Doe het water in de kom van de Kenwood.
- Breek de gist in het water.
- Stort de twee soorten bloem over het water en laat de Kenwood de ingrediënten al even mengen.
- Voeg de broodverbeteraar en het zout toe.
- Laat het deeg 11 min kneden.
- Vorm een bol van het deeg en leg die in een lichtjes ingevette kom met deksel.
- Laat het deeg 45 min rijzen op een tochtvrije plaats. Ik zet het brood hiervoor in een gesloten kast.
- Haal het deeg uit de vorm en duw het plat.
- Vorm het deeg tot een langwerpig brood.
- Vet de rechthoekige broodbakpan van Emile Henry lichtjes in met olie en bestuif zachtjes met bloem.
- Klop overtollige bloem uit de pan.
- Leg het brood met de naad naar beneden in de broodbakpan.
- Bestuif lichtjes met bloem en zet het deksel op de pan.
- Laat het brood 25 min rijzen.
- Verwarm de oven voor op 230°C.
- Laat het brood nog 25 min rijzen.
- Haal het deksel weg en score het brood met een lamé mesje.
- Zet het deksel weer op de pan.
- Bak het brood 35 min.
- Neem het deksel weg en laat het brood nog 8 min verder bakken, zodat het een mooie kleur en een krokante korst krijgt.
- Keer de pan om en laat het brood helemaal afkoelen op een rooster.
De Artipan Maïs koop ik bij Wittevrongel in Eeklo.
Reacties