Chocolade verjaardagstaart
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eieren
- 200 gr fijne griessuiker
- 200 gr volle melk
- 80 gr neutrale olie
- 200 gr patisseriebloem
- 40 gr pure cacao
- 1 zakje bakpoeder
- 270 gr slagroom
- 75 gr choco
- 40 ml Grand Marnier
- bloemsuiker
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C.
- Vet een ronde bakvorm van 24cm doorsnede lichtjes in en bestuif hem met bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm.
- Mix de eieren met de suiker.
- Meng de melk met de olie.
- Zeef de bloem met de cacao en het bakpoeder in een kom.
- Voeg afwisselend melk/olie en bloem/cacao/bakpoeder toe aan de ruban van ei en suiker.
- Mix tot een homogeen mengsel.
- Giet het beslag in de voorbereide bakvorm.
- Bak de taart 40 min of tot ze gaar is.
- Terwijl de taart bakt, klop je de slagroom op tot mayonaisedikte.
- Voeg de choco toe en klop zachtjes verder.
- Doe deze vulling in een spuitzak met een brede, ronde spuitmond en leg hem weg tot gebruik in de koelkast.
- Laat de taart afkoelen in de vorm op een rooster en ontvorm hem daarna.
- Snij de taart horizontaal door met een groot biscuitmes.
- Met een borsteltje bestrijk je de bodem met Grand Marnier
- Spuit de vulling in cirkels op de bodem en zet de bovenkant er op.
- Leg een sjabloon op de taart en bestuif met bloemsuiker.
Zet de taart een nachtje in de koelkast, zodat de vulling goed opstijft. Bestuif pas met bloemsuiker net voor je ze wilt serveren.
Vervang de Grand Marnier door fruitsap als je geen alcohol wilt gebruiken.
Reacties