Spiced nuts
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eiwit, losgeklopt
- 1 koffielepel Maldon grove zoutvlokken
- 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
- 1 koffielepel oregano
- 1 koffielepel sojasaus
- 175 gr ongepelde amandelen
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet het papier lichtjes in.
- Doe het eiwit in een grote kom.
- Voeg de zoutvlokken, het paprikapoeder, de oregano en de sojasaus toe. Meng goed.
- Giet deze mengeling over de amandelen en schud goed op, zodat alle amandelen een laagje gekruid eiwit krijgen.
- Giet de mengeling in een zeef en laat overtollig eiwit wegvloeien.
- Leg de amandelen in één laag op de bakplaat en probeer er voor te zorgen dat ze elkaar zo weinig mogelijk raken.
- Rooster de amandelen 10 min of tot het lekker begint te ruiken in de keuken.
- Laat de amandelen even afkoelen op de bakplaat en serveer ze dan in een mooi kommetje.
Wissel af met andere kruiden of andere noten en kijk wat jij het lekkerst vindt.
Hou de noten goed in de gaten, want ze verbranden sneller dan je vermoedt.
Reacties