Love you hartjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 225 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 90 gr bloemsuiker, gezeefd
- 1 koffielepel vanille extract
- 240 gr patisseriebloem, gezeefd
- 1/2 koffielepel zout
- 60 gr BLOC chocolade, grof gehakt
- enkele druppels neutrale olie
- Doe boter in de kom van de Kenwood en klop ze zacht met de K-klopper.
- Voeg de suiker en de vanille toe en klop verder tot een mooi zacht beslag.
- Meng de bloem met het zout en meng die kort door het beslag tot een zacht deeg.
- Overmix niet, of je zandkoekjes zullen niet broos maar taai zijn.
- Breng het deeg over op een vel plasticfolie en duw het tot een afgeplatte bol.
- Leg het deeg 2u in de koelkast.
- Zet 3 bakplaten klaar met bakpapier.
- Rol het deeg uit op een lichtjes met bloem bestoven werkblad.
- Steek met vormpjes koekjes uit en leg ze op de bakplaten.
- Zet de bakplaten nog 30 min in de koelkast en verwarm ondertussen de oven voor op 150°C.
- Bak de koekjes 18 min of tot ze lichtjes gekleurd zijn. Check de onderkant, die moet mooi gekleurd zijn. Laat ze niet te donker worden.
- Laat de koekjes afkoelen op taartroosters.
- Laat de chocolade smelten au bain marie. Voeg de oliedruppeltjes toe, zodat de chocolade straks mooi glanst.
- Doop 1/2 of 1/3 van elk koekje in chocolade en laat ze drogen op een rooster. Zet je roosters op een bakplaat met aluminiumpapier, voor een snelle schoonmaak.
- Bewaar de koekjes tot 5 dagen op kamertemperatuur.
Gebruik per plaat maar 1 soort vormpjes of neem vormpjes die ongeveer even groot zijn, zodat je baktijd even lang is per plaat.
Bij een heteluchtoven kan je meerdere platen tegelijk in de oven zetten. Heb je enkel een conventionele oven, roteer dan de bakplaten in de helft van de baktijd.
Ik heb de nog warme chocolade versierd met verse sinaasappelzeste.
Reacties