Kaasbrood

Foto Cathy Van de Moortele
Ik zei het al eerder, dat je nooit brood mag weggooien. Je kan er nog zoveel andere lekkere dingen mee maken als het niet meer zo vers is. Ik had een homp wit speltbrood over, van 2 dagen oud. Er lag ook nog wat mozzarella cucina in de koelkast. En toen kwam ik met deze lunch op de proppen.
P.S. Gebruik gerust een volledig brood en serveer er vers gemaakte soep bij.

Wat hebben we nodig:
  • ongesneden brood
  • mozzarella cucina, in hele dunne plakken gesneden
  • boter, gesmolten
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • pijpajuintjes, gesnipperd
  • peper
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij het brood om de 8 cm in met een scherp mes.
  • Draai het brood een kwartslag en snij het ook langs deze zijde in om de 8 cm.
  • Leg het brood op een groot vel aluminiumfolie.
  • Vul de sneetjes met plakjes kaas.
  • Meng de gesmolten boter met de peterselie en de pijpajuintjes.
  • Giet de kruidenboter in de sneden brood.
  • Vouw de folie dicht, zodat het brood mooi verpakt zit.
  • Warm het brood 15 min op in de oven.
  • Open de folie en bak het brood nog 10 min of tot de kaas mooi gesmolten is.
  • Kruid met vers gemalen peper.
TIP:

Bestrooi het brood met verkruimeld, gebakken ontbijtspek van zodra het uit de oven komt.
Voeg wat look toe aan je kruidenboter als je het huis niet meer uit moet.

Reacties