Bucatini met champignons en truffel
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr semola de Cecco
- 100 gr ei, losgeklopt
- 30 gr porcini
- klontje boerenboter
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
- 1 bakje Parijse champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
- 100 ml witte wijn
- 200 ml room
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- peper en zout
- truffelolie naar smaak
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Meng de bloem kort met het ei. Mogelijks heb je niet al het ei nodig. Het deeg moet kruimelig en zeker niet te vochtig zijn.
- Maak de bucatini met de bucatini pastaschijf en de Kenwood pastamaker.
- Overgiet de porcini met een kopje kokend water en laat ze 20 min wellen.
- Breng een grote pot gezouten water aan de kook.
- Kook de bucatini beetgaar.
- Laat de boter smelten in een pan.
- Fruit de sjalotjes met de look.
- Voeg de champignonschijfjes toe en laat ze meebakken.
- Blus met de wijn en laat de wijn uitkoken.
- Voeg de uitgelekte en gehakte porcini toe.
- Overgiet met de room en laat de saus warm worden.
- Voeg een beetje weekvocht van de champignons toe aan de saus, voor extra smaak.
- Voeg de geraspte kaas toe.
- Kruid de saus met peper en zout.
- Giet de bucatini af en meng hem met de saus.
- Werk af met peterselie.
Bucatini vind je niet in alle supermarkten. Je kan desgewenst ook macaroni gebruiken.
De Parijse champignons kan je vervangen door gemengde boschampignons.
Reacties