Bucatini met champignons en truffel

Foto Lana Joos
Je weet niet half hoe blij ik ben met mijn Kenwood pastamaker. De opwinding die ik voel, wanneer die bucatini uit de pastaschijf komt rollen... onbeschrijfelijk. We hadden ooit een Italiaanse uitwisselingsstudente in huis en die wou hier bucatini eten. Ik had er nog nooit van gehoord en na Google geraadpleegd te hebben, had ik de bucatini vervangen door macaroni. Ze was niet onder de indruk. Het is ook niet hetzelfde. Vanaf nu kan ik zelf bucatini maken. Ilaria, wanneer kom je eten?

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr semola de Cecco
  • 100 gr ei, losgeklopt
  • 30 gr porcini
  • klontje boerenboter
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 bakje Parijse champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml room
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper en zout
  • truffelolie naar smaak
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem kort met het ei. Mogelijks heb je niet al het ei nodig. Het deeg moet kruimelig en zeker niet te vochtig zijn.
  • Maak de bucatini met de bucatini pastaschijf en de Kenwood pastamaker.
  • Overgiet de porcini met een kopje kokend water en laat ze 20 min wellen.
  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook.
  • Kook de bucatini beetgaar.
  • Laat de boter smelten in een pan.
  • Fruit de sjalotjes met de look.
  • Voeg de champignonschijfjes toe en laat ze meebakken.
  • Blus met de wijn en laat de wijn uitkoken.
  • Voeg de uitgelekte en gehakte porcini toe.
  • Overgiet met de room en laat de saus warm worden.
  • Voeg een beetje weekvocht van de champignons toe aan de saus, voor extra smaak.
  • Voeg de geraspte kaas toe.
  • Kruid de saus met peper en zout.
  • Giet de bucatini af en meng hem met de saus.
  • Werk af met peterselie.
TIP:

Bucatini vind je niet in alle supermarkten. Je kan desgewenst ook macaroni gebruiken.
De Parijse champignons kan je vervangen door gemengde boschampignons.

Reacties