Champignonsoep in de soupmaker

Foto Cathy Van de Moortele
Zo leuk om soep te maken in de soupmaker! Je hebt er geen omkijken naar en je hebt meteen soep voor 4 personen. Je kiest zelf of je de soupmaker al dan niet je soep laat mixen. Wij hebben graag gemixte soep en dat lukt perfect: fluweelzachte soep.

Wat hebben we nodig:
  • 1 l water
  • 2 bouillonblokjes
  • 200 ml culinaire room
  • 2 aardappelen, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 1 grote ui, gepeld en grof gehakt
  • 2 tenen look, gepeld en grof gehakt
  • 250 gr kastanjechampignons, schoongemaakt en grof gesneden (hou 3 champignons achter)
  • peper en zout
  • klontje boter
  • 5 blaadjes verse salie, in reepjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het water in de soupmaker en verkruimel er de bouillonblokjes in.
  • Voeg de room, aardappelen, ui, look en champignons toe.
  • Zet de soupmaker op verwarmen en mixen.
  • Na 25 min is je soep gaar en glad gemixt.
  • Kruid met peper en zout.
  • Ondertussen verwarm je wat boter in een pannetje.
  • Bak hierin de achtergehouden champignons, die je in plakjes gesneden hebt.
  • Strooi de reepjes salie over de champignons en laat ze even meebakken.
  • Serveer de soep in 4 mooie kommen en werk af met de gebakken champignons.
TIP:

Als je geen soupmaker hebt, kan je deze soep natuurlijk ook op het fornuis maken.
In een soupmaker kan je ook smoothies, milkshakes en compotes maken.

Reacties