Champignonsoep in de soupmaker
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 l water
- 2 bouillonblokjes
- 200 ml culinaire room
- 2 aardappelen, geschild en in kleine stukjes gesneden
- 1 grote ui, gepeld en grof gehakt
- 2 tenen look, gepeld en grof gehakt
- 250 gr kastanjechampignons, schoongemaakt en grof gesneden (hou 3 champignons achter)
- peper en zout
- klontje boter
- 5 blaadjes verse salie, in reepjes gesneden
- Doe het water in de soupmaker en verkruimel er de bouillonblokjes in.
- Voeg de room, aardappelen, ui, look en champignons toe.
- Zet de soupmaker op verwarmen en mixen.
- Na 25 min is je soep gaar en glad gemixt.
- Kruid met peper en zout.
- Ondertussen verwarm je wat boter in een pannetje.
- Bak hierin de achtergehouden champignons, die je in plakjes gesneden hebt.
- Strooi de reepjes salie over de champignons en laat ze even meebakken.
- Serveer de soep in 4 mooie kommen en werk af met de gebakken champignons.
Als je geen soupmaker hebt, kan je deze soep natuurlijk ook op het fornuis maken.
In een soupmaker kan je ook smoothies, milkshakes en compotes maken.
Reacties