Tomatensalade

Foto Cathy Van de Moortele
Supermakkelijk om te maken, maar het ziet er gewoon feestelijk en kleurrijk uit. Een tomatensalade als bijgerecht.

Wat hebben we nodig:
  • 5 gele kerstomaten
  • 5 rode kerstomaten
  • 5 oranje langwerpige kerstomaten
  • 5 rode langwerpige kerstomaten
  • 5 gele kleine trostomaatjes
  • 1 tomaat, in partjes gesneden en ontpit
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepels witte balsamico azijn
  • enkele druppels vloeibare zoetstof
  • 1 klein teentje look, gepeld en geperst
  • peper en zout
  • 5 blaadjes basilicum, in reepjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Snij alle tomaatjes op een andere manier, om de salade boeiend te houden.
  • Strooi de sjalotjes over de tomaten.
  • Meng de olie met de azijn, zoetstof, look, peper en zout.
  • Giet de dressing over de tomaatjes en laat ze even intrekken.
  • Strooi de reepjes basilicum over de tomaatjes en dien op.
TIP:

Lekker bij vlees of vis of een veggie maaltijd.

Reacties