Tomatensalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 5 gele kerstomaten
- 5 rode kerstomaten
- 5 oranje langwerpige kerstomaten
- 5 rode langwerpige kerstomaten
- 5 gele kleine trostomaatjes
- 1 tomaat, in partjes gesneden en ontpit
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 3 eetlepels olie
- 1 eetlepels witte balsamico azijn
- enkele druppels vloeibare zoetstof
- 1 klein teentje look, gepeld en geperst
- peper en zout
- 5 blaadjes basilicum, in reepjes gesneden
- Snij alle tomaatjes op een andere manier, om de salade boeiend te houden.
- Strooi de sjalotjes over de tomaten.
- Meng de olie met de azijn, zoetstof, look, peper en zout.
- Giet de dressing over de tomaatjes en laat ze even intrekken.
- Strooi de reepjes basilicum over de tomaatjes en dien op.
Lekker bij vlees of vis of een veggie maaltijd.
Reacties